Мъжките аксесоари: Шапки

Да във всички предишни публикации говорихме само за часовници, но нека сега малко разширим нашият кръгозор, като един малък сайт, който има претенцията, че разбира и може да създава статии относно мода и стилно и то главно мъжка, решихме да създадем тази статия. Нещо близо до нашата специалност, свързана с часовниците, но същевременно и малко по-далечна. Ще си говорим за важните елементи във визията на един мъж. Това са точно аксесоарите. Пригответе се, защото започваме, а това далеч няма да бъда кратко.

Ето и някои прости насоки и правила при избора на аксесоари:

1. Аксесоарите са изклячително важни, гледайте на тях като невероятна подправка, която може да изведе най-добрият вкус на ястието. Но стига толкова за кухнята, аксесоарите показват стил и вкус, те са идеален завършен на вашето облекло, но не трябва да забравяте, че преди да стигнем до тях, то ние трябва първо да имаме добре изглеждащ и удобен гардероб с дрехи.

2. Качеството е важно, но значението на нещо още повече. В този смисъл има аксесоари, които може да наречем специални. Неща , с определена история преди да станат наши или пък с разказ, който сме преживели след като вече са били наши. Така например един часовник може спокойно да се предава през поколенията, а например нашата нова шапка, да е станала свидетел на много интересна и забавна случка след ергенски запой.

mujka-shapka

3. Важно е да използвате аксесоарите след като ги купите. Както казва един известен писател, най-скъпите притежания и предмети на един човек са тези, които той никога не използва или се нуждае малко от тях. В този ред на мисли е добре щом сте дали сума пари за нещо, то поне да го носите често. Все пак дори да си вземете най-добрата и стилна вратовръзка, ако попринцип не носите вратовръзки никой никога няма да разбере за нея. А това далеч не е целта на нашето занятие нали?

4. Първо функционалност и на второ място стил, но второто не трябва да е твърде далеч от първото. Всеки сам си преценява, но сякаш мъжете в повечето случаи предпочитат функционалността пред стила. Не знам обаче дали това е правилен избор. Идеалното положение е функционален аксесоар, който да пасва на вашия стил. Това ви е играта и точно това трябва да търсите.

Мъжките шапки като аксесоар

Шапката е интересен аксесоар, разбира се далеч не е задължителен. Не мога да си изкривя сърцето и да кажа, че всеки трябва да има шапка в гардероба си, просто защото това не е вярно. Да готино е например за лятото или пък в дискотека да се отличаваш, но пак ще кажа не е за всеки. Все пак гледайте отново функционалността. АКо наистина имате нужда от шапка, то вземете си една моля. Например живеете в много дъждовен район и постоянно ви вали дъжд, решението- шапка. Или пък при Вас е много жега и ви пече слънцето, ами какво правим, пак шапка. Важното е да бъде функционално и стилно.

Защо да си вземем шапка?

mujka-shapka1

Освен че е идеален мъжки аксесоар. То една шапка може да бъде и много полезна, защитава от дъжд и слънце, пасва си перфектно с различни стилни дрехи, показва обноски и достойнство, не случайно преди години всички джентълмени са носили такива. Още един плюс за шапката е , че тя отличава хората, да точно така с нея се забелязвате лесно в повечето случаи. А и нали знаете какво казват някои хора: „По-добре да ме гледат често, отколкото да ме пренебрегват.“ Освен това шапката увеличава вашата височина, не вие няма да станете наистина по-висок освен ако шапката не е магическа, но визуално ще изглеждате с по-голям ръст. Има ли това значение? Ами да понякога, като например на първа среща, височината предизвиква респект и уважение в повечето случаи. Достатъчно е да попитате човек, който е доста висок, как се чувства като гледа други хора в препълнена зала, които са по-ниски от него.

Това е накратко за шапките като аксесоар, в следващите статии ще си говорим за бижута, слънчеви очила и разбира се часовници.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s